Αρχικά πέτυχαν το αριθμητικό θαύμα της εκλογικής τους νίκης τον Ιανουάριο του 2015. Από το 3% στο 36% είναι επίτευγμα. Χτίζουν μεθοδικά έκτοτε μια εξουσία που κινείται από την ακραία επιλογή να κάνουν την Ελλάδα αυταρχική και περίκλειστη χώρα, μέχρι να αυτοαναγορευθούν σε οικοδόμους της νέας Ευρώπης. Οι πολιτικοί τους στόχοι στερεώθηκαν στον χρόνο και αντέχουν.
 
Πέρα από την αριθμητική αυτή κατάκτηση τα επιτεύγματα που ακολουθούν δεν είναι καθόλου υποδεέστερα. Το αντίθετο. Κλιμακώνονται σε υψηλή τέχνη.
 
Αποδεικνύονται οι Κυβερνητικοί ιδιαίτερα πετυχημένοι στην κατασκευή δεδομένων και συνθηκών. Χτίζουν αποτελεσματικά στη συνείδηση των άλλων έναν μη πραγματικό και ψευδή κόσμο. Υπαγόμενο απολύτως στο εξουσιαστικό τους σχέδιο.
 
Πείθουν ικανή μερίδα του λαού ότι «η γη είναι επίπεδη». Το ερμηνευτικό οικοδόμημα στήθηκε εύκολα. Κατανοητό και εύπεπτο. Το παλιό και το νέο. Οι Ελληνες και οι ξένοι. Εμείς και αυτοί.
 
Οι υπερφίαλες διακηρύξεις επιβλήθηκαν ως αλήθεια από τους άξιους εμπνευστές τους. Γνώστες οι ίδιοι οι Κυβερνητικοί του ψεύδους τους, αναδεικνύονται στη συνέχεια σε αποτελεσματικούς υπερασπιστές του.

 
Ο παραποιημένος πλέον κόσμος – εντός τους και εκτός τους – βρίσκει στο πρόσωπο των Κυβερνητικών στυλοβάτη και προσηλωμένο μαχητή. Αθέατες όψεις, εχθροί του λαού, υπονομευτές, συνωμοτικές αντιλήψεις, τροφοδοτούν την υπόσταση του μη υπαρκτού κόσμου και υδροδοτούν τον τόπο της εξουσίας τους.
 
Σε αυτό το μέτωπο της συνειδητής διαστροφής συντελείται η βαθιά ήττα των Κυβερνητικών. Εδώ τους οφείλουμε μεγαλύτερο θαυμασμό. Παραμένουν, ως πειθαρχημένη ομάδα, αποτελεσματικοί διαχειριστές του ηττημένου εαυτού τους. Δεν υποχωρούν και δεν αναστέλλουν. Συμπαγείς όπως τα δάση, υπερασπίζονται επιλογές, αναγκαιότητες, προνόμια, ποικίλες και πλούσιες απολαβές. Εδώ η (προσωπική) οικονομία αποτελεί πράγματι τη βάση του οικοδομήματος. Ολα τα άλλα ανήκουν πράγματι στο εποικοδόμημα.
 
Διαχειριζόμενοι οι Κυβερνητικοί στη συνέχεια τη νέα κατάσταση, μεταπίπτουν χωρίς αναστολές από το ένα στο αντίθετό του. Αποδεχόμενοι, δημόσια και σε υψηλή παράσταση, ακόμη και την κυνική αυτοκατάργησή τους. Ως κυνικοί έχουν ήδη υιοθετήσει νέα κριτήρια και νέα μέτρα και για τους ίδιους και για τους άλλους.
 
Η αρχική αριθμητική βάση εγγυάται στους αξιοθαύμαστους αυτούς εξουσιαστές διάρκεια και πορεία.
Το επίτευγμά τους όμως κορυφώνεται. Φτάνει στα μεγάλα ύψη και στα μεγάλα βάθη. Αναδεικνύονται σε άξιους αντιπροσώπους του «άξιου αιχμαλώτου», του ελληνικού λαού. Ως γνήσιοι εκφραστές του ανασύρουν και συντηρούν τον φθόνο, αυτό το ένστικτο θανάτου. Που γίνεται πολιτική επιβολής, μέσα από τον αυτάρεσκο διχασμό που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα καταστροφής «ή εμείς ή αυτοί».
Αξιοθαύμαστοι είπα;
 
Αξιοθαύμαστοι και θλιβεροί.
Κοινοποίηση