Η μουσική καθοδήγηση των νέων μαθητών στην παρέλαση εμπεριέχει μια διάσταση επιβολής και είναι απολύτως αντιδημοκρατική και απαράδεκτη. Η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση, όσο και αν προκύπτει από μια διοικητική πράξη, είναι πέραν από ιδεολογικές προτιμήσεις ή προσκολλήσεις. Όσο και αν οι μαθητές βρίσκονται στην πορεία διαμόρφωσης της πολιτικής τους συνείδησης, η εισβολή της Δημοτικής Αρχής σε μια στιγμή που δεν προσφέρεται για αντιπαλότητα και σύγκρουση, είναι κατάχρηση εξουσίας και έχει πηγή μια ολοκληρωτική συνείδηση.

Και είναι φυσικά βαθιά νυχτωμένος όποιος νομίζει ότι στο μέτωπο της ιδεολογικής μάχης και της πολιτικής σύγκρουσης μπορεί, διεκδικώντας ένα ψήγμα δημοσιότητας, να διαγράφει το πλαίσιο της αναγκαίας συνύπαρξης, εντός του οποίου υπάρχουν φίλοι και μη φίλοι του ΕΑΜ.

Δεν πρέπει να περιμένει κανείς από φορείς παρόμοιων αντιλήψεων να συνειδητοποιήσουν το βάθος της πράξης τους. Τους αρμόζει ένα «άφες αυτοίς».

Κάθε δημοκρατική συνείδηση, στην κρίσιμη φάση που διανύουμε, έχει υποχρέωση υπερασπιζόμενη την ελευθερία πορείας όλων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να βρίσκεται σταθερά απέναντι σε κάθε φορέα μικροεξουσίας και καθοδήγησης. Είμαι βέβαιος ότι οι νέοι, αναζητώντας το δρόμο τους, προσπερνούν αδιάφορα κάθε είδους εμβατήρια και παρόμοιες Δημοτικές Αρχές.

 

Κοινοποίηση