Εφημερίδα, ΤΟ ΒΗΜΑ, 03/02/2019 

Κατά αλλεπάλληλα κύματα οι κυβερνητικοί αναπτύσσουν την επίθεση κατά του κοινωνικού σώματος. Σχεδιασμένα. Επίμονα.

Αλλεπάλληλα κύματα από το βυθό της καθυστέρησης εκβράζονται με μανία στην ακτή. Το ένα διαδέχεται με ορμή το άλλο, πολλαπλασιάζοντας τον εαυτό του. Παραποίηση, διαστροφή, προσβολή, ταπείνωση, φόβος, χυδαιότητα, εκφυλισμός, ύβρις.

Στελέχη κορυφαία, κατά τον τύπο της αστικής δημοκρατίας, εν χορώ, σε σύμπνοια εσωτερική και σε δεσμό συνείδησης ακατάλυτο, διεκπεραιώνουν και υλοποιούν, ως απεγνωσμένο στράτευμα, την επίθεση κατά του κοινωνικού σώματος, στοχεύοντας κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά.

Πρωθυπουργός: επρόκειτο για « διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών…η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους » είναι υπέρ της συμφωνίας . Με ασέβεια μιλούν πάντα οι νεοδημαγωγοί στην ιστορία. Ο αντίπαλος, ο διαφορετικός άλλος, δεν είναι ισάξιος, δεν είναι ισότιμος στο δικαίωμα έκφρασης και γνώμης, λόγου και δράσης. Είναι υποδεέστερος. Ο κριτής ζώντων και νεκρών , ο Πρωθυπουργός, διεκδικεί την τελική απόφαση. Είστε εν δυνάμει όλοι ακροδεξιοί. Και μειωμένης αντίληψης. Μας λέει, υποδυόμενος το ‘’πνεύμα’’ της Ιστορίας. Σε εναγκαλισμό η προσβολή με την ταπείνωση, υμνούν την ύβρι. Η αντιδημοκρατική συνείδηση δεν έχει αναστολές. Τα κύματα της καταστολής δεν διακρίνουν « αθώους» και « ενόχους».

Αντιπρόεδρος της Βουλής: «….οι δημόσιοι υπάλληλοι φοβούνται τις απολύσεις , αλλά και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα σας στείλουν στις ψευδαισθήσεις..». Μοιάζει να απευθύνεται στην αντιπολίτευση, στους πολίτες απευθύνεται. Με πανουργία πολιτική και πονηρία επιτηδευμένη. Κερδοσκοπώντας πάνω στην ανάγκη εργασίας αυτοπροβάλλεται ωσάν το κόμμα της να είναι  ιδιοκτήτης του κράτους και αποκλειστικός διαχειριστής. Οι εξουσιαστές λάτρεψαν το κράτος. Και κρατώντας στο χέρι τα κλειδιά του, « απειλούν» με τα αγαθά του. Μόνο εμείς μπορούμε να σας ανοίξουμε την πόρτα εισόδου, λέει δυνατά, μόνο εμείς θα εγγυηθούμε και την αδυναμία εξόδου, μετά τον εγκλωβισμό σας στην εξάρτηση, λέει ψιθυριστά. Η ήπια αυτή αδιαντροπία κρύβει μέσα της, ως κυνική επίκληση της ανάγκης εργασίας, μια άμετρη καταστολή.

Υπουργός Υγείας: «..σας έχω..». Οι λέξεις είναι η φωνή της συνείδησης, δεν είναι ήχοι και ασυνάρτητοι φθόγγοι. Το « σας έχω» είναι η επίκληση της ισχύος, η αυθάδεια της δύναμης, είναι ο σκοτεινός πυρήνας της αντιδημοκρατικότητας , που βγαίνει στο φως και εκφωνείται ως όπλο ήττας και  υποταγής του άλλου.

Τα στιγμιότυπα αυτά των τελευταίων ημερών, μαζί με  άλλα που έχουν προηγηθεί, θέλουν να γκρεμίσουν τα θεμελιώδη της δημοκρατικής ακτής. Συνιστούν την άρνηση της δημοκρατικής κατάστασης. Που θέτει τον άλλον , τον διαφορετικό, με άλλη γνώμη και άλλη άποψη, σε ισότιμη θέση ανταλλαγής και διαλόγου. Η δημοκρατία υπάρχει μόνο ως διαλογική κατάσταση. Αποκρούει την επιβολή και εκβάλλει την ύβρι.

Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα η εικόνα του Κοινοβουλίου έρχεται να προστεθεί σαν μεγάλη λεπτομέρεια στο σκηνικό του θεσμικού εκφυλισμού και της καθοδικής δίνης. Η ιδεολογική και πολιτική ανεπάρκεια της Αντιπολίτευσης να κατανοήσει και να επεξηγήσει επίμονα και πειθαρχημένα τον αντιδημοκρατικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, επιβαρύνει δραματικά την εποχή.

Τα κύματα θα επιμείνουν στην επίθεσή τους. Ελπίζουν οι εμπνευστές ότι η διάβρωση θα φέρει καρπούς.  Από ψηλά, κάτι σαν τον θρόνο του Ξέρξη, οι καθηγητές φιλοσοφίας του κόμματος στην εξουσία, πασχίζουν αν συνομιλήσουν με το «πνεύμα» της Ιστορίας. Απογοητευμένη και αυτή από τον εκφυλισμό αποστρέφει το πρόσωπό της. Πάει να συναντηθεί με  τους πολίτες στην κάλπη.

Κοινοποίηση