Οι λέξεις απογυμνώνουν τη συνείδηση και φανερώνουν τις σκοτεινές πλευρές της.

Όχλος σημαίνει: η λαική μάζα, ο συρφετός, ο χύδην λαός. Ο όχλος είναι θορυβώδης. Θορυβώδης και στασιαστικός. Από τον όχλο προκύπτει η οχλοβοή. Όλα αυτά για την πολιτική συνείδηση του Υπουργού Παιδείας αποτελούν μια δυσάρεστη κατάσταση. Τον ενοχλεί ο επικριτικός όχλος και η οχλαγωγία. Πώς να συμφιλιωθεί ως μέλος του εξουσιαστικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ αυτός, με το ακαθοδήγητο, το απροσάρμοστο, το αυθόρμητο και επιθετικό που έχει κάθε όχλος;

Η προσβλητική πρόταση «ο όχλος του διαδικτύου» είναι η γνώμη και η στάση που προκύπτει για το ακαθοδήγητο των πραγμάτων, κάθε πολιτικού υποκειμένου, που θεωρεί ότι αυτό είναι πέραν και υπεράνω του χύδην λαού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να υποψιαστεί την αλήθεια και την ιστορική αποστολή κομμάτων όπως π.χ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλη θα ήθελε να είναι η σχέση του με τον όχλο ο κ. Νίκος Φίλης. Ίσως να επιθυμούσε τη θέση του οχλαγωγού, αλλά την έχει επαξίως καταλάβει ο αρχηγός του. Η μόνη θέση που του απομένει, στην οποία εξάλλου έχει θητεύσει και κατά το παρελθόν, είναι να γίνει οχλοτερπής. Εξάλλου, ως στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι πρότινος, ως οχλοτερπής διέπρεψε.

 

Ο κυβερνητικός εξουσιαστικός λόγος που γίνεται όλο και πιο επιθετικός τον τελευταίο καιρό, δε θα γλιτώσει από τη απογύμνωσή του, όσο δυνατή και αν είναι η κυβερνητική δημαγωγική οχλαγωγία.

Κοινοποίηση