Είναι καθαρό πια σε όλους ότι οι οραματιστές της απομονωμένης Ελλάδας σκόπευαν να καταλάβουν τη γέφυρα του πλοίου και να αλλάξουν τον προορισμό του. Ο προορισμός ορίστηκε από τη λαϊκή εντολή και είχε ως σημείο άφιξης τον ευρωπαϊκό χώρο. Οι οραματιστές της δραχμής επιβιβάστηκαν στο πλοίο, έχοντας ήδη στη συνείδησή τους διαγράψει την εκφρασμένη λαϊκή βούληση.

Αυτό λοιπόν που κανείς πια δεν μπορεί να προσπερνάει είναι ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και υπάρχει ένας «συνασπισμός των ανέντιμων». Η ανεντιμότητα στην πολιτική είναι το ορατό μέρος της δειλίας που κρύβει κάθε πολιτική πανουργία. Οι πονηροί μεταμφιεσμένοι επαναστάτες δεν τόλμησαν ποτέ, ούτε θα τολμήσουν ποτέ νομίζω, με καθαρό και πολιτικά διαυγή τρόπο, να κατέβουν με το δικό τους πρόσωπο στο μέτωπο της πολιτικής σύγκρουσης. Ο στόχος τους, η εγκαθίδρυση στη χώρα αυταρχικού και ολοκληρωτικού κράτους, όχι μόνο αυτόχρημα θα απορριφθεί αλλά θα απογυμνώσει την πραγματική πολιτική τους συνείδηση. Ο Λαφαζανισμός θα μείνει στη σύγχρονη ιστορία ως η εκφυλισμένη εφαρμογή του μαρξισμού – λενινισμού στην Ελλάδα του 2015.

Όχι μόνο στις μέρες μας αλλά πάντα, όποιος συμμετέχει στο δημόσιο χώρο έχει την αυτονόητη υποχρέωση, όπου και αν τοποθετείται πολιτικά, ό,τι και αν πρεσβεύει ιδεολογικά, να μη κρύβεται πίσω από διακηρύξεις και συνθήκες. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας στη Βουλή θα ψηφίσει κάτι συγκεκριμένο. Συγκεκριμένο πρέπει να ψηφίσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Ό,τι πιστεύουν, αλλά συγκεκριμένο. Παρών, απών ή ψηφίζω και μετά αναιρώ την ψήφο μου με δήλωση, δεν έχουν καμιά θέση. Όλα τα τεχνάσματα έχουν τελειώσει. Τώρα που τα προσωπεία θρυμματίζονται και οι καθρέφτες έχουν σπάσει, θα κατανοήσουν όλοι ότι οι «φίλοι του λαού» είναι οι χειρότεροι εχθροί του.

 

Κοινοποίηση