Διότι από χθες ο καλός δημοσιογράφος πρέπει να δημοσιεύει τα πάντα, εκτός από τις κινήσεις και τις δηλώσεις της ‘Ανγκελα Μέρκελ. 

Ποιος το λέει; Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Το οποίο, σε ανακοίνωσή του, καλεί τους δημοσιογράφους την Τρίτη, που έρχεται στην Αθήνα η Καγκελάριος, να «απόσχουν από την κάλυψη των κινήσεων και δηλώσεων της Γερμανίδας». Τους καλεί επίσης να διαδηλώσουν διότι «η κ. Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα από την πλειονότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ…». Όποιος όμως δεν συνετισθεί, προφανώς, είναι «συνειδητά ‘παπαγαλάκι’ των Μνημονίων, των αντιλαϊκών πολιτικών, της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών….». 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, στην οποία πληρώνουμε εισφορές όλοι οι έλληνες δημοσιογράφοι, καλή δημοσιογραφία είναι αυτή που συμφωνεί με τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά εν προκειμένω και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής).

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: μπορεί να ήταν κομμένος στο τηλεοπτικό πλάνο αλλά ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ (λησμονώ αυτή τη στιγμή το όνομά του) διακρινόταν με τον Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το επιμύθιον ας γραφτεί, παρακαλώ, με τον γνωστό στίχο του Μιχάλη Κατσαρού: «Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν».

Κοινοποίηση