Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, Αθήνα

Πάμε καλά Αρθούρε!
Τα πράγματα ακολουθούν το δρόμο τους Αρθούρε. Στην Ελλάδα έχουμε άνοιξη. Μεγάλη Τρίτη σήμερα, σε λίγες μέρες ο εορτασμός του Πάσχα.
Σου έχω μιλήσει γαι τις περίκλειστες μέρες, λόγω του φονικού ιού. Οι σύγρονοι Έλληνες συμμορφώνοντια στην ανάγκη και παρακολουθούν λίγο απορημένοι, λίγο φοβισμένοι, λίγο έκπληκτοι τη σκηνή. Το θέατρο είναι σχεδόν άδειο, όπως θα έλεγες και εσύ. Αγωνιούν να βγουν στο δρόμο, αλλά κάνουν υπομονή. Θα ήταν για σένα ευκαιρία αυτό το προσωρινό εργαστήριο, για παρατήρηση και σκέψη.
Οι αντιπρόσωποι τα καταφέρονουν. Σοβαρότητα, αποτελεσματικοί χειρισμοί. Αν πρόσθεταν και λίγο νόημα στο λόγο θα είχαν τα πράγματα μια δυναμική αισιοδοξίας , που θα σε προβλημάτιζε.
Από άξιους Έλληνες επιστήμονες ακούμε καλά νέα για τη θεραπεία. Πρέπει να γνωρίζεις Αρθούρε, ότι η επιστήμη, από τότε που εσύ κατέβηκες για πάντα από τη σκηνή του ”θεάτρου”, έχει κάνει θαύματα. Σε λίγους μήνες θα διαθέτουμε εμβόλιο ή φάρμακο. Η Επιστήμη, Αρθούρε!
Κατανοώ το πικρό σου χαμόγελο, ξέρεις ότι συμμερίζομαι εκείνη την αρχική επιφύλαξή σου. Δεν θα μας λείψουν τα ζητήματα, ούτε θα απαντήσουμε στις μεγάλες αγωνίες. Η διαδρομή είναι χωρίς τέλος. Η μάχη συνεχίζεται απέναντι στη θρησκοληψία, τον δογματισμό, την άρνηση του ορθού λόγου, υπέρ της αλήθειας. Δεν φαντάζεσαι την αισιοδοξία που γεννάει αυτή η μάχη. Θυμάσαι ότι στο μέτωπο αυτό οριστικά διαφωνήσαμε.
Σε λίγες μέρες η Ανάσταση θα ανακινήσει για μια ακόμη φορά τα πάντα. Είναι λογικό, τα έχουμε πει αυτά, να ακολουθήσει η απορία του Θωμά. Υπό τη δοκιμασία της αμφιβολίας υπάρχει η πίστη.
Πάμε καλά Αρθούρε. Όσο σκάβουμε το δρόμο, το θέατρο παραμένει φωταγωγημένο απο το αναστάσιμο αίτημα της ανθρώπινης ελευθερίας.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Κοινοποίηση