Μάρτιος 2009 – Κυκλοφόρησε από τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις: Τηλ. 210 36-17-992

Στο βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου φίλε αναγνώστη, συγκεντρώνονται οι εργασίες των τεσσάρων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (από το 2003 έως το 2007), με πρωτοβουλία της εταιρίας “Λέγειν & Πράττειν”, υπό τον γενικό τίτλο “Η Πολιτική Επικοινωνία στην Πράξη”.

Στόχος της έκδοσης αυτής είναι να προσφερθούν συνολικά τα σχετικά κείμενα, ώστε να είναι ευκολότερα προσβάσιμα κι έτσι, ίσως, περισσότερο χρήσιμα σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.

Στα σεμινάρια για την πολιτική επικοινωνία, συζητήθηκαν – με τη συμμετοχή επιστημόνων, δημοσιογράφων, ερευνητών κοινής γνώμης και επαγγελματιών της επικοινωνίας – όλα τα μεγάλα θέματα που συνδέονται με την πολιτική δράση και την αναπτυσσόμενη, εντός της και παράλληλα, επικοινωνία. Οι τοποθετήσεις που παρουσιάσθηκαν και οι θέσεις που αναπτύχθηκαν αποτελούν τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις ανθρώπων που αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στον ευρύτερο δημόσιο χώρο.

Για ζητήματα όπως η πολιτική, η στρατηγική, η έρευνα κοινής γνώμης, οι προεκλογικές εκστρατείες, η διαφήμιση, η πολιτική διαφήμιση, η επικοινωνία, η συζήτηση δεν σταματάει ποτέ. Και για τα μεγάλα ζητήματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη στρατηγική, δεν υπάρχουν ούτε μπορούν να νοηθούν οριστικές απαντήσεις.

Τα σεμινάρια της “Λέγειν & Πράττειν” πραγματοποιήθηκαν χάρη στη συμβολή ανθρώπων του χώρου της επικοινωνίας, της δημόσιας έκφρασης και της δημόσιας δράσης. Θερμές ευχαριστίες σε όλους. Ευχαριστίες, ιδιαίτερα, στον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μαρτζούκο. Στον πρώτο για τη δημιουργική συντονιστική συμμετοχή του και στον δεύτερο για τις εμπνευσμένες παρατηρήσεις του, απόρροια της πολύχρονης και μοναδικής εμπειρίας του στην επικοινωνία. Ευχαριστίες ακόμη στην ‘Αρτεμη Καλαντζάκου, καθώς και την Ιουλία Δουράκη, τη Μαρία Μηλιδώνη και τη Μαρία Ζωφέα για την υποστήριξή τους στο εγχείρημα αυτό.

Η πρωτοβουλία της ενιαίας έκδοσης αυτών των κειμένων δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν υπακούει σε λογική κέρδους. Έτσι, ας θεωρηθεί ότι η χρήση των κειμένων αυτών είναι ελεύθερη, με την ευχή κάθε φορά αναφοράς στην πηγή.

Με την έκδοση αυτή κλείνει, κατά κάποιον τρόπο, ένας κύκλος συζήτησης ως προς τα θέματα που αναπτύσσονται, όπως τον είδε και τον υλοποίησε η εταιρία στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας «Λέγειν & Πράττειν» και με οδηγό πάντοτε την αντίληψη: «Η Πολιτική και η Επικοινωνία είναι αδιαίρετες έννοιες».

Φυσικά, η συζήτηση αυτή δεν έχει τέλος.

Κοινοποίηση