Η προσχηματική αιτία είναι ότι δήλωσε τα εξής για τη 17 Νοέμβρη: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στη φυλακή για τις ιδέες τους, αλλά γιατί σκότωσαν 23 ανθρώπους πισώπλατα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι μπήκαν φυλακή ως δολοφόνοι και όχι ως αγωνιστές, ούτε ως μέτοχοι επαναστατικής δράσης. Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν, από τις δηλώσεις τους ότι θεωρούσαν τον Ξηρό πολιτικό κρατούμενο. Αλλά δεν είναι η κυρίαρχη αντίληψη στο ΣΥΡΙΖΑ».

Ρωτάω: υπάρχει κανείς που διαφωνεί μ΄ αυτή τη διατύπωση;

Απάντηση: κανένας. Δεν υπάρχει ούτε μια λέξη ψεύτικη στα λόγια του. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι τη φράση «Τα μέλη της 17 Νοέμβρη είναι δολοφόνοι και όχι πολιτικοί κρατούμενοι», την υπογράφει το 100% των μελών, φίλων και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ΄λεγα μάλιστα ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις τύπου Χαλκιδικής, που έχουν την πλήρη κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν επίσης τρομοκρατία – αλλά αυτό είναι δική μου πρόσθεση.

Επομένως ο βουλευτής υποχρεώθηκε σε αποχώρηση για κάποιον ή κάποιους από τους εξής λόγους:

1. Ο κ. Τατσόπουλος λέει μια αλήθεια που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

2. Ο βουλευτής αυτός έχει συνηθίσει στην ελεύθερη έκφραση, στοιχείο μη ανεκτό στον μετακομουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ

3. Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την πρωτιά στις εκλογές, μια τέτοια δήλωση δεν είναι ανεκτή

4. Η δήλωση έγινε «σε μια στιγμή που»… (συμπληρώστε ανάλογα, πάντα κάτι συμβαίνει παράλληλα με μια οποιαδήποτε δήλωση)

5. Η δήλωση έγινε σ΄ ένα μισητό «συστημικό» μέσο, τον Σκάι

6. Η Νέα Δημοκρατία, μετά από τη σχετική κοπτοραπτική, χρησιμοποίησε τη δήλωση και «πίεσε» τον ΣΥΡΙΖΑ

7. Ο κ. Τατσόπουλος στοχεύει στη αυτοπροβολή του (το είπαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης, Βίτσας κλπ).

8. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας το ΄χει παρακάνει, όλο δικές του απόψεις έχει

9. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ταυτόχρονα αριστερός και δεξιός, θρησκευόμενος και μη, φιλοευρωπαίος και όχι, ρεαλιστής και αντιιμπεριαλιστής κλπ κλπ, αλλά αυτό δεν ισχύει για τον κ. Τατσόπουλο.

10. Ο κ. Τατσόπουλος παραβίασε το βασικό κανόνα της πολιτικής: κύριος σκοπός κάθε κόμματος, ο οποίος προηγείται απέναντι σε κάθε άλλον, είναι η διατήρηση και μεγέθυνσή του, μέχρι την κατάληψη της εξουσίας και, στη συνέχεια, η παντί τρόπω διατήρησή της.

Διαλέγετε και παίρνετε κατά βούληση, και όχι υποχρεωτικά ένα μόνο λόγο, ή προσθέτετε κι άλλους δικούς σας.

Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχεδόν κάθε κόμμα στην Ελλάδα, είναι μια φάλαγγα, όπου η ελευθερία της γνώμης είναι καλή, μόνο εφόσον εξυπηρετεί το κόμμα, είτε ως κεντρική θέση, είτε ως άλλοθι (π.χ. η τάση Λαφαζάνη).

Τον κ. Τατσόπουλο τον θεωρούσαν «δεξιό» και τον έδιωξαν. Άσε που δεν είναι φίλος της εκκλησίας, ούτε Ελληναράς, έχει και χιούμορ – ξεχνιούνται αυτά; Και μη μου πείτε ότι φταίει ο ίδιος, μην πείτε «στρατηγέ, τι γύρευες στη Λάρισα εσύ, ένας Υδραίος»; Ο πρώτος ή ο τελευταίος είναι που πίστεψε ότι μπορεί να επιδράσει θετικά σε κάποιο πολιτικό οργανισμό; Πολλοί είχαν κατά καιρούς την ίδια αυταπάτη. Του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου.

 

Κοινοποίηση